Пропускане към основното съдържание

Текстури / Ресурсни пакети за Майнкрафт

За още текстури: Ресурсни пакети Майнкрафт

Текстури

Пакета с текстури е колекция от файлове която се използва за смяна на текстурите в играта на блоковете, елементите, предметите и мобовете/чудовищата/животните. Те са архивирани файлове .zip, които имат различни .png изображения в тях и текстов документ pack.txt. Естествената резолюция на текстурите в Minecraft са 16 × 16 , а 32 × 32, 64 × 64, 128 × 128, 256 × 256 и 512 × 512 са посочени като „HD“ високо качествени и изискват модификации от трети страни за да работят коректно. Различните текстури от 16 x 16 ще работят в играта, но без  модификация от трети страни те може да се показват в други текстури.

Как да добавите текстури:

Изтеглете пакет текстури(texture packs) от сайт по ваш избор. Повечето текстури са във формат .zip файл. Ако направите ваш пакет от текстури може да ги архивирате като ги направите в .zip формат. След това стартирайте майнкрафт. Ако вече имате стартирана играта вие трябва да се уверите че сте запазили света и да излезете от играта. Трябва да бъдете най-малко в главното меню на играта за да продължите. Кликнете на Texture Packs бутона. След това натиснете Open texture pack folder – това ще отвори папката в която са текстурите. След това добавете текстурите, които сте изтеглили предварително в папката и натиснете DONE. Текстурите сега трябва да са добавени успешно. Вече може да влезнете в играта и да видите разликите. Ако след влизане в игра текстурите не се сменят то излезте от играта и влезте наново.

Създаване на Texture пакет

За да създадете собствен texture pack вие трябва да имате извлечени файловете, които искате да промените от minecraft.jar чрез програми като winrar или 7-zip. След като вземете изображенията за промяна може да ги редактирате чрез всяка програма за редактиране на изображения, която може да чете .png формат и да поддържат прозрачност / transparency, защото когато не поддържат прозрачност те заменят прозрачността с цвят и съсипват текстурата. Програма като GIMP ще свърши работа. След като отворите .png файла с нужната програма го редактирайте по ваш вкус и го запишете като 32 битов png файл за да се запази прозрачността. След като запишете вашата текстура я архивирайте в .zip формат.

Как се добавят HD текстури вижте Тук
Списък със файлове за редактиране

terrain.pngВсички блокове
/environmentСняг, дъжд и облаци- средата.
/fontФоновете в играта
/terrainСлънцето и Луната.
/title/bgФона на главното меню.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Неща в играта майнкрафт

Лодките в Minecraft Се правят доста лесно: просто слагате 5 броя Wooden planks и вашата лодка е готова. С помощта на лодката в играта ще може да плувате по-бързо във водата или така да го наречем по-бъро предвижване във вода без да потъвате. Тя е доста полезна, ако например се нуждаете от бърз превоз по водата. Ако вашата къща е построена близо до вода също лодката може да ви е полезна за предвижване. Използвайте сандъка и си набавете доста Wooden Planks, за да може да направите повече лодки и винаги да имате по една лодка с вас за всеки случай.
Фурната в minecraft също е доста полезна. С нея може да печете риба след като вече сте уловили от водата. Взимате и печете просто става доста лесно и бързо.
Стълбите в играта майнкрафт са нужни и без тях трудно ще правите високи къщи и атрактивни. С тях си катерите по високите места и придвижвате в по-големи къщи. С тях стават атрактивни къщи без да трябва да се чудите как от най-различни блокове да добавяте стълби.
Отварите в играта са също …

Minecraft сървъри - Най-яките сървъри за играта ★

В интернет има много minecraft сървъри за 1.10.2 на Minecraft с най-различни плъгини и модове, аддони. Добавките правят играта по-интересна затова ако търсите сървър на minecraft то тук може да намерите подходящ за вас сървър. Ако обичате да играете вечерта minecraft то може да търсите 24/7 онлайн minecraft сървър , защото има сървъри които са онлайн само през деня. Повечето хора пускат minecraft сървър за да се забавляват с приятели затова може и вие да направите сървър ако не намерите подходящ за вас сървър. Minecraft bg servers 1.8 1.8.1 1.8.8 1.9 1.10.2 1.11 1.11.2 1.12.2 1.14 Minecraft Servers BG В интернет има буквално хиляди minecraft сървъри на играта Minecraft. Някои от тях са страхотни, но повечето от тях не са направени добре. Тези съвети могат да ви помогнат да направите един от топ сървърите в Gametracker BG и да съберете 40+ играча за няколко месеца. За целта е важно да имате мощен компютър или да наемете сървър за да е онлайн 24/7 и да може да се играе от цялата страна…

Най-новите Рецепти в Майнкрафт

Тук ще намерите  крафтинг рецепти за играта Minecraft. Рецепти на брони, блокове, украса, транспорт, инструменти и други. Тези рецепти може да бъдат полезни ако търсите рецепти за играта. Има почти всички рецепти за Minecraft  и почти сигурно е, че ще намерите това, което търсите. Тези рецепти могат да бъдат изпълнени някой с Crafting Table, а други с Furnance, но по-голямата част сe изпълняват с Crafting Table.