Пропускане към основното съдържание

Текстури / Ресурсни пакети за Майнкрафт

За още текстури: Ресурсни пакети Майнкрафт

Текстури

Пакета с текстури е колекция от файлове която се използва за смяна на текстурите в играта на блоковете, елементите, предметите и мобовете/чудовищата/животните. Те са архивирани файлове .zip, които имат различни .png изображения в тях и текстов документ pack.txt. Естествената резолюция на текстурите в Minecraft са 16 × 16 , а 32 × 32, 64 × 64, 128 × 128, 256 × 256 и 512 × 512 са посочени като „HD“ високо качествени и изискват модификации от трети страни за да работят коректно. Различните текстури от 16 x 16 ще работят в играта, но без  модификация от трети страни те може да се показват в други текстури.

Как да добавите текстури:

Изтеглете пакет текстури(texture packs) от сайт по ваш избор. Повечето текстури са във формат .zip файл. Ако направите ваш пакет от текстури може да ги архивирате като ги направите в .zip формат. След това стартирайте майнкрафт. Ако вече имате стартирана играта вие трябва да се уверите че сте запазили света и да излезете от играта. Трябва да бъдете най-малко в главното меню на играта за да продължите. Кликнете на Texture Packs бутона. След това натиснете Open texture pack folder – това ще отвори папката в която са текстурите. След това добавете текстурите, които сте изтеглили предварително в папката и натиснете DONE. Текстурите сега трябва да са добавени успешно. Вече може да влезнете в играта и да видите разликите. Ако след влизане в игра текстурите не се сменят то излезте от играта и влезте наново.

Създаване на Texture пакет

За да създадете собствен texture pack вие трябва да имате извлечени файловете, които искате да промените от minecraft.jar чрез програми като winrar или 7-zip. След като вземете изображенията за промяна може да ги редактирате чрез всяка програма за редактиране на изображения, която може да чете .png формат и да поддържат прозрачност / transparency, защото когато не поддържат прозрачност те заменят прозрачността с цвят и съсипват текстурата. Програма като GIMP ще свърши работа. След като отворите .png файла с нужната програма го редактирайте по ваш вкус и го запишете като 32 битов png файл за да се запази прозрачността. След като запишете вашата текстура я архивирайте в .zip формат.

Как се добавят HD текстури вижте Тук
Списък със файлове за редактиране

terrain.pngВсички блокове
/environmentСняг, дъжд и облаци- средата.
/fontФоновете в играта
/terrainСлънцето и Луната.
/title/bgФона на главното меню.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим отвари

Как да започнете с правенето на отвари в играта: Отварите в играта се консумират както всички храни в Minecraft. За да може да правим отвари първо ще ни трябва Glass bottle. Тя ще стане като добавите 3 x Glass по следния начин: след това трябва да направите и Brewing Stand той става като сложите 1 x Blaze Rod и 3 x Cobblestone по този начин: След като направите Brewing Stand вече може да правите отвари. Трябва да напълните бутилката с вода и да сложите в Brewing Stand пълна с вода бутилка плюс предмети дадени в рецептите за отвари. Ето и рецепти за отвари в Minecraft. Съставки на отвари: Отвари с негативен ефект: Добавете Fermented Spider Eye към awkward potion за да получите potion of weakness Добавете Spider Eye към awkward potion За да получите potion of poison Отвари с положителен ефект: Добавете Sugar към awkward potion  за да получите potion of swiftness Добавете Golden Carrot към awkward potion за да получите potion of night vision Добавете Blaze Pow

Minecraft Сървъри Без Регистрация

minecraft сървъри без регистрация са необходими на повечето Minecraft играчи. Целта на този тип сървъри е да предоставят на играчите вход в сървъра без изобщно да е нужно да въвеждат пароли. Това е доста удобно, защото всеки играч само трябва да добави сървъра да кликне върху него и да влезе в дадения сървър. Понякога става доста досадно да влезем в сървър и да въвеждаме при всяко влизане /login парола. xAuth плъгина има опция за запазване на сесията и след въвеждане на /login парола веднъж, то няколко часа може да играете в сървъра без да въвеждате паролата. Това зависи от настройките на сървъра от администраторите Повечето сървъри чрез xauth плъгин добавят тази опция за да защитят профила на всеки отделен играч. Това от една страна е предимство, но в повечето случай за предпочитане е просто да играем чрез свободно влизане в сървъра без пароли. Residence също е плъгин за защита на сградите на играчите в minecraft сървъри без регистрация. С няколко команди и с два-три клика с ax

Най-новите Рецепти в Майнкрафт

Тук ще намерите  крафтинг рецепти за играта Minecraft. Рецепти на брони, блокове, украса, транспорт, инструменти и други. Тези рецепти може да бъдат полезни ако търсите рецепти за играта. Има почти всички рецепти за Minecraft  и почти сигурно е, че ще намерите това, което търсите. Тези рецепти могат да бъдат изпълнени някой с Crafting Table, а други с Furnance, но по-голямата част сe изпълняват с Crafting Table.