Пропускане към основното съдържание

Как да направим капан в Майнкрафт

Майнкрафт


Преди да разясним, как се прави капан в играта да кажем накратко и за неговите характеристики.
Тъй като той е предимно за ловене на чудовища, той е необходим основно през нощта.
За целта трябва да се изгради купол по цялата повърхност на капана и околностите му.
Мирни животни не трябва да бъдат в капан. Този вид дизайн може да служи не само за събиране на чудовища, но и за подреждане на курника и последващото събиране на яйцата.
Капана може да разширите навътре, да копаете под повърхността. Основното нещо, което трябва да се има предвид е, че чудовищата ще умрат от падането, което значи, че най-ниската тъмна стая не трябва да бъде прекалено дълбока. Капана е възможно да се увеличава. Трябва да се изградят тъмни стаи, тъй като, чрез тях ще копаете в земята.
Като недостатък в майнкрафт на този капан може да се има в предвид помещението, в което ще събирате нещата дълбоко, защото не винаги е възможно да се осигури лесен достъп от itemite, които са паднали вътре. Във всеки случай, това може да доведе до затруднение за играча, който трябва да стигне на дълбоко.
Може би не е най-бързият начин за направа на капан, но има своите предимства, като например, възможността за събиране на пилета и яйца.
На първо време намерете празен парцел за капана. Колкото по-равна е площта, толкова по-добре за бъдещите клопки и за използване за повече цели.
Най-добре да се започне с центъра. Outline центъра на куба да е 2 на 2 или 3 на 3, за да се гарантира, че паяците няма да се придържат към стената, за да не се покачат по нея. От всички страни трябва има ширина на изкопа 2 куб. и дълбочина 3 куб., а дължината да е от 8 куб., защото притокът на вода се разпространява от източника до 7 куб.. Кубчетата на дълбочина може да са 40-50 броя, защото в капана ще падат всички чудовища. На дъното може да има по-хубава стая или тунел, или стълбище на къщата. Това всеки сам решава за своя капан. Центъра на капана може да се запълни с вода, което ще спира всичко попаднало в него да излиза навън, това ще е в резултат от дълбочината на окопите, която не бива да е по-малко 2 куба. За да се увеличи броят на чудовищата, които попадат в капана трябва непременно да унищожите всички светлини на повърхността.
За направата на капан могат още да служат кактусите, които се отглеждат и растат на пясък, далеч от вода. Помнете обаче, че когато вие или моб се докоснете до кактус ще губите 1/2 от сърцата си. Кактусите растат на височина 3 блока. Освен за капан кактусите могат да бъдат използвани и за боя на вълна.
Редстоуна в майнкрафт служи за свръзка между капаните. Капан ракла може да направите, чрез заклещени сандъци двойни и да ги поставите в непосредствена близост до нормални сандъци. Така може да се улови нещо или ако в капана бъде унищожено нещо, докато той е отворен, от най-малко един играч, играта блокира.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим отвари

Как да започнете с правенето на отвари в играта: Отварите в играта се консумират както всички храни в Minecraft. За да може да правим отвари първо ще ни трябва Glass bottle. Тя ще стане като добавите 3 x Glass по следния начин: след това трябва да направите и Brewing Stand той става като сложите 1 x Blaze Rod и 3 x Cobblestone по този начин: След като направите Brewing Stand вече може да правите отвари. Трябва да напълните бутилката с вода и да сложите в Brewing Stand пълна с вода бутилка плюс предмети дадени в рецептите за отвари. Ето и рецепти за отвари в Minecraft. Съставки на отвари: Отвари с негативен ефект: Добавете Fermented Spider Eye към awkward potion за да получите potion of weakness Добавете Spider Eye към awkward potion За да получите potion of poison Отвари с положителен ефект: Добавете Sugar към awkward potion  за да получите potion of swiftness Добавете Golden Carrot към awkward potion за да получите potion of night vision Добавете Blaze Pow

Minecraft Сървъри Без Регистрация

minecraft сървъри без регистрация са необходими на повечето Minecraft играчи. Целта на този тип сървъри е да предоставят на играчите вход в сървъра без изобщно да е нужно да въвеждат пароли. Това е доста удобно, защото всеки играч само трябва да добави сървъра да кликне върху него и да влезе в дадения сървър. Понякога става доста досадно да влезем в сървър и да въвеждаме при всяко влизане /login парола. xAuth плъгина има опция за запазване на сесията и след въвеждане на /login парола веднъж, то няколко часа може да играете в сървъра без да въвеждате паролата. Това зависи от настройките на сървъра от администраторите Повечето сървъри чрез xauth плъгин добавят тази опция за да защитят профила на всеки отделен играч. Това от една страна е предимство, но в повечето случай за предпочитане е просто да играем чрез свободно влизане в сървъра без пароли. Residence също е плъгин за защита на сградите на играчите в minecraft сървъри без регистрация. С няколко команди и с два-три клика с ax

Най-новите Рецепти в Майнкрафт

Тук ще намерите  крафтинг рецепти за играта Minecraft. Рецепти на брони, блокове, украса, транспорт, инструменти и други. Тези рецепти може да бъдат полезни ако търсите рецепти за играта. Има почти всички рецепти за Minecraft  и почти сигурно е, че ще намерите това, което търсите. Тези рецепти могат да бъдат изпълнени някой с Crafting Table, а други с Furnance, но по-голямата част сe изпълняват с Crafting Table.