Пропускане към основното съдържание

Как да започнем minecraft

Цел и основна задача в света на Mайн крафт е виртуалния свят да бъде изграден по начин, по който ти сам го виждаш. Циkъла му на работа е с 20 минутно времетраене. То се поделя така: 10 минути за деня, 3 минути, в които има време за залез и изгрев на слънцето и 7 минути за нощта. През нощта са позволени да нахлуват враждебни същества по повърхността.

Основните клавиши са както следва:
W, A, S и D, служат за ходене;
Бутона Space е за скачане;
За промъкване или пълзене се задържа клавиш  Shift. Трябва да знаете, че  когато се промъквате, няма опасност от падане. Това е добра комбинация, когато се строи висока постройка.
Инвентар E служи, за да изберете предмет и се натискат копчета от клавиатурата  от 1 до 9. Как да започнем minecraft?
При влизането в нов свят, трябва да се направят две важни неща, преди нощта да настъпи. Те са да се подсигурят инструменти и подслон и намирането и подсигуряване на дърва, а това са инвентарите.
След намирането на дървета, използвайте ръката си, за да съберете, това, което пада. За да съберете ресурси, трябва да задържите левия бутон на мишката, това продължава докато пукнатините в блока се счупят. След това блокчето се чупи и пада. Добре е да се приближите до него, така автоматично отивате в инвентара си. Продължавайте  така, докато съберете 10 дървени блокчета.
ВАЖНО: Когато играете в мулти плейър сървър, не винаги ще  можете да чупите всички блокчета. Някои от тях ще са защитени, други са собственост на друг играч. Важна цел е да намерете необитавана зона, където можете да строите на воля.
След като сте готови със събирането на дърва, започнете да търсите място, за подслон. Имайте  в предвид, че първият подслон трябва да е много прост, който да предпазва от враждебните мобове.
Натиснете  „Е“, за да отворите инвентара, където ще видите 2×2 мрежа за изработване, вдясно от героя ви. Поставете дърво в квадратчета ще забележите, че от всяко блокче могат да се направят 4 дървени дъски. Използвайте част от дървените блокчета. Как да започнем minecraft?
След като си направите първия Крафтинг бокс. Чрез Крафтинг бокс-а ще изработвате повече неща за играта, затова ги предвидете на лесно достижими места.
Идва ред за отварянето на Крафтинг бокса, което става с десен бутон, за да се покаже мрежа 3х3. Пръчки са нужни за правене на инструменти. Поставете дъските  една под друга и използвайте 6 от тях, за да направите 12 пръчки.
Благодарение на дъските  и пръчките в инвентара, вече  може да изработите първите дървени инструменти – кирка, лопата, меч,  брадва.
Имате вече инструментите, време е да започнете първата къща. Първият подслон трябва да предпазва от чудовища, появяващи се нощно време.
В най-добрия случай Крафтинг бокс-а се поставя там, където смятате да построите подслона си, но ако все пак имате нужда да го преместите може това да стане като го счупите и вземете със себе си.
Най-бързия начин да съберете блокчета пръст с дървена лопата. С тях бързо може да направите стените, но ако в близост има камък, може да го вземете с дървената кирка, така ще имате по сигурна защита. Подслонът не се изисква да е голям, а да ви прикрива отвсякъде.
Последна стъпка към безопасна, спокойна първа нощ, е намиране на груб камък за пещ. Ако не виждате около вас  камък, прокопайте няколко блокчета пръст надолу. След като намерите  камък, използвайте кирката за да съберете 20 кубчета камък.
След събирането на груб камък, вече сте готови безопасно да се заключите за първата нощ.
Отворете Крафтинг бокса(кутията) си и започнете да изработвате първата печка. За да направите пещ, сложете камък във всяко квадратче, като оставите средното празно. Поставете пещта на удобно място близо до Крафтинг масата.
Следваща стъпка е направата на факли, които да осветяват къщата/подслона през нощта. Отворете пещта и поставете дървена дъска в долното квадратче, а в горното дървени блокчета.  Първият готов въглен може да се използва за поддържането на огъня в пещта. Продължавай така, докато направите 5 въглена.
С готовите вече въглени и оставащите пръчки, вече можеш да направите и факли. Отворете инвентара си или Крафтинг бокса и сложете въглен върху дадена пръчка. От една пръчка и въглен може да станат  4 факли. След това може да ги поставите в подслона си, за да имате източник на светлина, дори през нощта.
След като всичко основно е готово, вече може да изследвате или да строите страхотни творения. как да започнем minecraft
Вече имате всичко от първа необходимост  – дървени инструменти, факли, пещ, Крафтинг  тейбъл. Може да прекарвате нощта в правене на нови каменни инструменти, в копаене на мини или изследване на външната тъмнина. Приятни минути с Майн крафт.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим отвари

Как да започнете с правенето на отвари в играта: Отварите в играта се консумират както всички храни в Minecraft. За да може да правим отвари първо ще ни трябва Glass bottle. Тя ще стане като добавите 3 x Glass по следния начин: след това трябва да направите и Brewing Stand той става като сложите 1 x Blaze Rod и 3 x Cobblestone по този начин: След като направите Brewing Stand вече може да правите отвари. Трябва да напълните бутилката с вода и да сложите в Brewing Stand пълна с вода бутилка плюс предмети дадени в рецептите за отвари. Ето и рецепти за отвари в Minecraft. Съставки на отвари: Отвари с негативен ефект: Добавете Fermented Spider Eye към awkward potion за да получите potion of weakness Добавете Spider Eye към awkward potion За да получите potion of poison Отвари с положителен ефект: Добавете Sugar към awkward potion  за да получите potion of swiftness Добавете Golden Carrot към awkward potion за да получите potion of night vision Добавете Blaze Pow

Minecraft Сървъри Без Регистрация

minecraft сървъри без регистрация са необходими на повечето Minecraft играчи. Целта на този тип сървъри е да предоставят на играчите вход в сървъра без изобщно да е нужно да въвеждат пароли. Това е доста удобно, защото всеки играч само трябва да добави сървъра да кликне върху него и да влезе в дадения сървър. Понякога става доста досадно да влезем в сървър и да въвеждаме при всяко влизане /login парола. xAuth плъгина има опция за запазване на сесията и след въвеждане на /login парола веднъж, то няколко часа може да играете в сървъра без да въвеждате паролата. Това зависи от настройките на сървъра от администраторите Повечето сървъри чрез xauth плъгин добавят тази опция за да защитят профила на всеки отделен играч. Това от една страна е предимство, но в повечето случай за предпочитане е просто да играем чрез свободно влизане в сървъра без пароли. Residence също е плъгин за защита на сградите на играчите в minecraft сървъри без регистрация. С няколко команди и с два-три клика с ax

Най-новите Рецепти в Майнкрафт

Тук ще намерите  крафтинг рецепти за играта Minecraft. Рецепти на брони, блокове, украса, транспорт, инструменти и други. Тези рецепти може да бъдат полезни ако търсите рецепти за играта. Има почти всички рецепти за Minecraft  и почти сигурно е, че ще намерите това, което търсите. Тези рецепти могат да бъдат изпълнени някой с Crafting Table, а други с Furnance, но по-голямата част сe изпълняват с Crafting Table.