Пропускане към основното съдържание

Как да започнем minecraft

Цел и основна задача в света на Mайн крафт е виртуалния свят да бъде изграден по начин, по който ти сам го виждаш. Циkъла му на работа е с 20 минутно времетраене. То се поделя така: 10 минути за деня, 3 минути, в които има време за залез и изгрев на слънцето и 7 минути за нощта. През нощта са позволени да нахлуват враждебни същества по повърхността.

Основните клавиши са както следва:
W, A, S и D, служат за ходене;
Бутона Space е за скачане;
За промъкване или пълзене се задържа клавиш  Shift. Трябва да знаете, че  когато се промъквате, няма опасност от падане. Това е добра комбинация, когато се строи висока постройка.
Инвентар E служи, за да изберете предмет и се натискат копчета от клавиатурата  от 1 до 9. Как да започнем minecraft?
При влизането в нов свят, трябва да се направят две важни неща, преди нощта да настъпи. Те са да се подсигурят инструменти и подслон и намирането и подсигуряване на дърва, а това са инвентарите.
След намирането на дървета, използвайте ръката си, за да съберете, това, което пада. За да съберете ресурси, трябва да задържите левия бутон на мишката, това продължава докато пукнатините в блока се счупят. След това блокчето се чупи и пада. Добре е да се приближите до него, така автоматично отивате в инвентара си. Продължавайте  така, докато съберете 10 дървени блокчета.
ВАЖНО: Когато играете в мулти плейър сървър, не винаги ще  можете да чупите всички блокчета. Някои от тях ще са защитени, други са собственост на друг играч. Важна цел е да намерете необитавана зона, където можете да строите на воля.
След като сте готови със събирането на дърва, започнете да търсите място, за подслон. Имайте  в предвид, че първият подслон трябва да е много прост, който да предпазва от враждебните мобове.
Натиснете  „Е“, за да отворите инвентара, където ще видите 2×2 мрежа за изработване, вдясно от героя ви. Поставете дърво в квадратчета ще забележите, че от всяко блокче могат да се направят 4 дървени дъски. Използвайте част от дървените блокчета. Как да започнем minecraft?
След като си направите първия Крафтинг бокс. Чрез Крафтинг бокс-а ще изработвате повече неща за играта, затова ги предвидете на лесно достижими места.
Идва ред за отварянето на Крафтинг бокса, което става с десен бутон, за да се покаже мрежа 3х3. Пръчки са нужни за правене на инструменти. Поставете дъските  една под друга и използвайте 6 от тях, за да направите 12 пръчки.
Благодарение на дъските  и пръчките в инвентара, вече  може да изработите първите дървени инструменти – кирка, лопата, меч,  брадва.
Имате вече инструментите, време е да започнете първата къща. Първият подслон трябва да предпазва от чудовища, появяващи се нощно време.
В най-добрия случай Крафтинг бокс-а се поставя там, където смятате да построите подслона си, но ако все пак имате нужда да го преместите може това да стане като го счупите и вземете със себе си.
Най-бързия начин да съберете блокчета пръст с дървена лопата. С тях бързо може да направите стените, но ако в близост има камък, може да го вземете с дървената кирка, така ще имате по сигурна защита. Подслонът не се изисква да е голям, а да ви прикрива отвсякъде.
Последна стъпка към безопасна, спокойна първа нощ, е намиране на груб камък за пещ. Ако не виждате около вас  камък, прокопайте няколко блокчета пръст надолу. След като намерите  камък, използвайте кирката за да съберете 20 кубчета камък.
След събирането на груб камък, вече сте готови безопасно да се заключите за първата нощ.
Отворете Крафтинг бокса(кутията) си и започнете да изработвате първата печка. За да направите пещ, сложете камък във всяко квадратче, като оставите средното празно. Поставете пещта на удобно място близо до Крафтинг масата.
Следваща стъпка е направата на факли, които да осветяват къщата/подслона през нощта. Отворете пещта и поставете дървена дъска в долното квадратче, а в горното дървени блокчета.  Първият готов въглен може да се използва за поддържането на огъня в пещта. Продължавай така, докато направите 5 въглена.
С готовите вече въглени и оставащите пръчки, вече можеш да направите и факли. Отворете инвентара си или Крафтинг бокса и сложете въглен върху дадена пръчка. От една пръчка и въглен може да станат  4 факли. След това може да ги поставите в подслона си, за да имате източник на светлина, дори през нощта.
След като всичко основно е готово, вече може да изследвате или да строите страхотни творения. как да започнем minecraft
Вече имате всичко от първа необходимост  – дървени инструменти, факли, пещ, Крафтинг  тейбъл. Може да прекарвате нощта в правене на нови каменни инструменти, в копаене на мини или изследване на външната тъмнина. Приятни минути с Майн крафт.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Неща в играта майнкрафт

Лодките в Minecraft Се правят доста лесно: просто слагате 5 броя Wooden planks и вашата лодка е готова. С помощта на лодката в играта ще може да плувате по-бързо във водата или така да го наречем по-бъро предвижване във вода без да потъвате. Тя е доста полезна, ако например се нуждаете от бърз превоз по водата. Ако вашата къща е построена близо до вода също лодката може да ви е полезна за предвижване. Използвайте сандъка и си набавете доста Wooden Planks, за да може да направите повече лодки и винаги да имате по една лодка с вас за всеки случай.
Фурната в minecraft също е доста полезна. С нея може да печете риба след като вече сте уловили от водата. Взимате и печете просто става доста лесно и бързо.
Стълбите в играта майнкрафт са нужни и без тях трудно ще правите високи къщи и атрактивни. С тях си катерите по високите места и придвижвате в по-големи къщи. С тях стават атрактивни къщи без да трябва да се чудите как от най-различни блокове да добавяте стълби.
Отварите в играта са също …

Minecraft сървъри - Най-яките сървъри за играта ★

В интернет има много minecraft сървъри за 1.10.2 на Minecraft с най-различни плъгини и модове, аддони. Добавките правят играта по-интересна затова ако търсите сървър на minecraft то тук може да намерите подходящ за вас сървър. Ако обичате да играете вечерта minecraft то може да търсите 24/7 онлайн minecraft сървър , защото има сървъри които са онлайн само през деня. Повечето хора пускат minecraft сървър за да се забавляват с приятели затова може и вие да направите сървър ако не намерите подходящ за вас сървър. Minecraft bg servers 1.8 1.8.1 1.8.8 1.9 1.10.2 1.11 1.11.2 1.12.2 1.14 Minecraft Servers BG В интернет има буквално хиляди minecraft сървъри на играта Minecraft. Някои от тях са страхотни, но повечето от тях не са направени добре. Тези съвети могат да ви помогнат да направите един от топ сървърите в Gametracker BG и да съберете 40+ играча за няколко месеца. За целта е важно да имате мощен компютър или да наемете сървър за да е онлайн 24/7 и да може да се играе от цялата страна…

Най-новите Рецепти в Майнкрафт

Тук ще намерите  крафтинг рецепти за играта Minecraft. Рецепти на брони, блокове, украса, транспорт, инструменти и други. Тези рецепти може да бъдат полезни ако търсите рецепти за играта. Има почти всички рецепти за Minecraft  и почти сигурно е, че ще намерите това, което търсите. Тези рецепти могат да бъдат изпълнени някой с Crafting Table, а други с Furnance, но по-голямата част сe изпълняват с Crafting Table.